Navigacija

Glavni meni

12
Sri, Lip
0 Novih vijesti

Error in function saveImage: Could not save the output file '/home/jelenjeh/arhiva.jelenje.hr/cache/astra_zona_drazice_images_thumb_medium667_445.jpg' as a jpeg.

Error in function saveImage: Could not save the output file '/home/jelenjeh/arhiva.jelenje.hr/cache/astra_anton_horvat_images_thumb_medium667_445.jpg' as a jpeg.

Error in function saveImage: Could not save the output file '/home/jelenjeh/arhiva.jelenje.hr/cache/astra_zgrada_images_thumb_medium667_445.jpg' as a jpeg.

Error in function saveImage: Could not save the output file '/home/jelenjeh/arhiva.jelenje.hr/cache/astra_vatrogasno_spasilacki_centar_images_thumb_medium667_445.jpg' as a jpeg.

Error in function saveImage: Could not save the output file '/home/jelenjeh/arhiva.jelenje.hr/cache/astra_vatrogasno_spasilacki_centar1_images_thumb_medium667_445.jpg' as a jpeg.

Error in function saveImage: Could not save the output file '/home/jelenjeh/arhiva.jelenje.hr/cache/astra_investitori_images_thumb_medium667_445.jpg' as a jpeg.

Nove investicije: U Astra zonu u Dražicama uloženo gotovo 10 milijuna kuna

Nove proizvodne i društvene djelatnosti - Astra zona Dražice

Gospodarstvo
Tipografija

Nakon gotovo 20 godina Industrijska zona Astra u Dražicama stavljena je 100% u funkciju. Naime, zbog stabilne vlasti u Općini Jelenje ponovno se otvorila mogućnost dolaska kvalitetnih investitora na naše područje.

Velike hale, nadomak centra Dražica, nakon gotovo 22 godine pronašle su nove vlasnike i u potpunosti su stavljene u funkciju. Nove proizvodne i društvene djelatnosti na tom području omogućit će zapošljavanje domicilnog stanovništva, a Općini Jelenje donijeti će nove prihode. Novi investitori u to područje uložili su gotovo 10 milijuna kuna vlastitih sredstava. Riječ je o dvije hale koje su godinama stajale prazne.

Novi investitori
Hotend d.o.o. vodeća je tvrtka u Republici Hrvatskoj u području ugradnje sustava za zaštitu od sunca, a sjedište će novom i značajnom investicijom preseliti na područje općine Jelenje. Svoje poslovanje započinje 1988 godine. U početku se proizvodnja bazirala na sklopivim i fiksnim tendama, kao i izradi kamionskih cerada, a pred više od 16 godina prvi u svijetu počeli su s ugradnjom pergotendi koje sada čine glavnu okosnicu u proizvodnji. Tvrtka Hotend ujedno zapošljava 20-tak ljudi, a treba napomenuti kako njihove pergotende krase terase najprestižnijih hotelskih kuća, restorana i ugostiteljskih objekata duž cijele Jadranske obale, a i šire.

- Ispunio mi se dugogodišnji san, koji je imao za cilj kompletnu proizvodnju i logistiku preseliti u jednu zgradu te tako poboljšati našu uslugu i konkurentnost na tržištu. U zgradi koju smo kupili bit će naša recepcija, skladište i proizvodnja te sva potrebita oprema, kao što su šivaće mašine i ostali strojevi za doradu. Naši inženjeri i prodaja imat će također svoje urede, a sve skupa objedinit ćemo velikom sobom za sastanke. Radimo na području cijele Hrvatske i konačno ćemo, nakon mnogo godina, imati sve na jednom mjestu - kazao je Anton Horvat, direktor tvrtke Hotend, dodajući kako je sve potrebito uspio pronaći na području općine Jelenje, a vrijednost investicije procjenjuje se na gotovo 6 milijuna kuna. Samom zgradom sam zadovoljan te uskoro krećemo u detaljno unutarnje uređivanje i opremanje, a sve bi trebalo biti završeno do kraja tekuće godine - zaključio je Horvat.

Hotend zapošljava

Kako javljaju iz tvrtke Hotend u potrazi su za kvalitetnom radnom snagom, a prema riječima direktora želja je zaposliti domicilno stanovništvo s područja općine Jelenje.

- Nama su potrebni monteri. Primarno montere koji su se nekada bavili aluminijskom stolarijom ili aluminijskim proizvodima. Potrebni su nam i radnici u radioni. Realno imamo potrebu za 10 novih djelatnika. Početna plaća za pripravnika u montaži iznosi minimalno 5.000 kn neto, a plaće imaju trend rasta ovisno o produktivnosti i znanju djelatnika. Svi zainteresirani kontaktne podatke mogu preuzeti na: www.hotend.hr.

Astra zona u Dražicama pokazala se idealna i za društvene djelatnosti.

Vatrogasno-spasilački centar Grobnik

Jedno od ponajboljih dobrovoljnih vatrogasnih društava u Hrvatskoj uskoro se seli na novu lokaciju. Naime DVD Jelenje vlastitim je sredstvima, potpuno samostalno i neovisno, krenuo u novi investicijski ciklus s ciljem izgradnje Vatrogasno-spasilačkog centra Grobnik, kao i pravilnijeg skladištenja postojeće vatrogasne opreme i vozila.

- Radi se o izmjeni postojeće vatrogasne postrojbe. Jer nam je trenutni vatrogasni dom tijesan i ne možemo na kvalitetan način skladištiti opremu. Stoga smo samostalno krenuli u novi investicijski ciklus. U Astra zoni u Dražicama sada se možemo komotno razvijati, sukladno našim ciljevima, jer je sve na jednoj poziciji – kazali su iz DVD-a Jelenje, dodajući kako će trenutni vatrogasni dom u Dražicama biti pretvoren u društveni dom za mlade.

Dobrovoljno vatrogasno društvo Ivan Zoretić Španac - Jelenje broji 30-tak članova, a njih 18 operativno je spremno u svakom trenutku reagirati na razne nedaće koje se događaju na području Grobnišćine, a prema potrebi i šire okolice.

- Naše vatrogasno društvo, uz primarnu djelatnost ima registrirane dodatne gospodarske djelatnosti, kao što su “kresanje grana”, zimska služba te mogućnost rješavanja manjih komunalnih zahvata s kojima možemo financirati našu vatrogasnu opremu, kao i ovu značajnu investiciju obavljajući usluge za razne pravne i fizičke osobe. Raspisali smo i natječaj za uređenje prostorija nove zgrade u našem vlasništvu u vrijednosti od 700 tisuća kuna te čekamo izvođača. Naime, zgradu u Astra zoni u Dražicama kupilo je DVD Jelenje, samostalnim financiranjem od 1 milijun kuna, a za preostali iznos uzeta je kreditna linija. Ukupna vrijednost tog pothvata iznosila je 2 milijuna i 375 tisuća kuna s PDV-om - priopćili su iz DVD-a Jelenje, dodajući kako redovito podmiruju sve svoje obveze.

Općina Jelenje širom otvara vrata novim investicijama

Problem nezaposlenosti vječna je tema i glavna točka za raspravu u mnogim sredinama, tako i u našoj Općini. Cilj je, u prvom redu, kroz kvalitetno planiranje i investiranje pomoći našim sumještanima otvaranjem novih radnih mjesta, ali i stvaranjem prilika za samozapošljavanje i održivi razvoj. Novim investicijama zadovoljan je i prvi čovjek Općine Jelenje Robert Marčelja, koji nije krio svoje oduševljenje.

- Pokretač razvoja neke općine, grada ili županije je industrijska djelatnost. Ona nosi proračunsku sliku, zapošljava nove ljude u svom strelovitom razvoju i kao takva može činiti našu Općinu prepoznatljivom. Izuzetno mi je drago da zgrade koje su izgrađene davne 1996. godine sada su konačno u službi gospodarstva. Čestitam novim investitorima na velikom poduzetničkom pothvatu, koji će otvoriti mogućnost zapošljavanja domaćih ljudi - kazao je Marčelja, naglasivši kako Općina Jelenje potencijalnim investitorima širom otvara vrata i pruža logističku pomoć, što u protekle četiri godine nije bio slučaj.


Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.