Navigacija

Glavni meni

12
Sri, Lip
0 Novih vijesti

Općinski načelnik Robert Marčelja donio mjere pomoći zakupcima poslovnih prostora u Jelenju

Civilna zaštita
Tipografija

Krajem ožujka načelnik Općine Jelenje donio je mjeru pomoći poduzetnicima na području općine Jelenje koji su ujedno i zakupci poslovnih prostora.

Krajem ožujka načelnik Općine Jelenje donio je mjeru pomoći poduzetnicima na području općine Jelenje, koji su ujedno i zakupci poslovnih prostora. Naime, poslovnom subjektu koji obavlja djelatnost u zakupljenom prostoru čiji je vlasnik Općina Jelenje, a koji je obuhvaćen mjerom zabrane rada Odlukom Nacionalnog stožera civilne zaštite, odobrava se odgoda plaćanja mjesečne zakupnine za korištenje zakupljenog poslovnog prostora za ožujak, travanj i svibanj 2020. godine. Tom mjerom 18 poslovnih subjekata odgođena je zakupnina ali i komunalna naknada s namjerom otpisa duga u potpunosti.

- Kao odgovorna osoba ali i čovjek koji razvija jelenjski kraj razumijem trenutno stanje u kojemu su se našli poduzetnici zbog epidemije. Sukladno svojim ovlastima odredio sam odgodu plaćanja zakupcima, s namjerom da taj dug oprostimo. Stoga ću uputiti prijedlog našem Općinskom vijeću da donesu odluku o otpisu naknade zakupnine i komunalne naknade za utvrđeno razdoblje. Vjerujem da će navedena odluka proći jednoglasno jer svima je u cilju da naše gospodarstvo funkcionira, kazao je načelnik Općine Jelenje Robert Marčelja, dodajući da je u pripremi rad Općinskog vijeća u elektronskom obliku, zbog prevencije od zaraze. Sve u cilju nesmetanog funkcioniranja rada Općine za odluke koje se ne mogu odgoditi odnosno traže promptno reagiranje.

Napomenimo i to da je u dogovoru općinskog načelnika i dječjeg vrtića Grobnički tići dogovoreno da roditelji mališana neće plaćati vrtić u razdoblju dok je isti zatvoren.


Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.