Navigacija

Glavni meni

27
Pet, Sij
0 Novih vijesti

Video: Sportsko-ribolovni klub Rječina proslavio 60 godina rada

Pred točno 60 godina skupina entuzijasta u Jelenju osnovala je Sportsko-ribolovni klub Rječina, koji aktivno djeluje i danas.

Sunčana nedjelja bila je idealna za rođendansku proslavu kluba u Lukežima. Klub je danas jedan od utjecajnijih u Hrvatskoj.

– Danas brojimo 70-tak članova. Od toga više od 50 seniora, a ostalo čine djeca, naš pomladak, kadeti i juniori, koji će nastaviti u budućnosti tradiciju – kazao je predsjednik ŠRK Rječina Dragomir Sudan.

Pobjednicima u svim danas održanim kategorijama na svečanoj proslavi dodijeljena su odličja.


Ribolovni sport u Hrvatskoj je solidno razvijen, ocijenio je to Goran Niković, dopredsjednik Županijskog ribolovnog saveza , iako savez boji svega čest ribičkih udruga. Rezultati koji se postižu na državnim natjecanjima su solidni.Iz Općine Jelenje klubu financijski pomažu koliko proračunska sredstva dopuštaju. Općinski načelnik ističe kako ovaj klub, pored sportskog duha, posebno brine o zaštiti prirode.

– Ova udruga je posebna jer je u doticaju s prirodom. Mi se svi dičimo i hvalimo Rječinom koja nam je veoma draga. Oni su ti koji su u doticaju s Rječinom skoro pa na dnevnoj bazi. Razmjenjujemo iskustva i komuniciramo, a sve kako bi unaprijedili i zaštitili te očuvali našu Rječinu i svu floru i faunu u njoj – kazao je Robert Marčelja, načelnik Općine Jelenje, dodajući kako čestita svim članovima okruglu obljetnicu. Naime, naše sportsko-ribolobno društvo najstarija je udruga na području općine Jelenje.

Područje uz Rječinu u planu je dodatno turistički valorizirati. Jasno je da ne može biti riječi o masovnom turizmu ali cilj je privući zaljubljenike u rječne vode i ribolov iz cijele Europe.

Video: https://youtu.be/I2CEhXr8cYM
Foto: https://arhiva.jelenje.hr/kalendar-dogadanja/1058-foto-druzenje-povodom-60-godina-djelovanja-srk-rjecina

Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.