Navigacija

Glavni meni

27
Pet, Sij
0 Novih vijesti

Video: Više od 300 trkača osvojilo Grobničke Alpe

Početkom svibnja, najbolji trkači iz regije stigli su u naš kraj.

Naime, održano je četvrto izdanje manifestacije Hahlići Trail. Više od 300 trkača, po predivnom danu, sjurilo se na Grobničke Alpe. Start je tradicionalno krenuo s Trga mlikarice u Dražicama, a najdulja staza ove godine imala je ukupno 32 km i prolazila je kroz vrh Pakleno na 1.800 m nadmorske visine. Trkači su mogli, ovisno o svojim fizičkim mogućnostima, još odabrati vrh Vidalj na 960 m i ukupne duljine 18 km te vrh Obruč na 460 m nadmorske visine, a staza se pružala na gotovo 12 km. Predivna priroda Hahlića očarala je sve natjecatelje. Slovenski dvojac Marjan Zupančič i Ajda Radinja pobijedili su na Hahlići Trailu, prvoj od četiri utrke Kvarner Trailsa. Marjanu, prošlogodišnjem ukupnom pobjedniku Kvarner Trailsa, trebalo je nešto malo manje od tri sata i 47 minuta za svladavanje teške staze u duljini od 32 kilometra, dok je Ajda istu stazu pretrčala za 4 sata, 20 minuta i 6 sekundi. 

- Zadovoljan sam rezultatom. Vrijeme je bilo hladno i vjetrovito, a staza kraća u odnosu na prošlu godinu, ali po mom ukusu; teža i zahtjevnija. Sigurno dolazim na Hahliće Trail i iduće godine, kazao nam je pobjednik Marjan Zupančič nakon utrke.

U preostale dvije utrke pobjede su ostvarili Talijan Enrico Pausin i Slovenka Mojca Koligar na stazi od 18 kilometara, a Slovenac Mark Bogataj i Iva Tomić Smojver, članica Atletskog kluba Kvarner slavili su na stazi od 12 kilometara. Dominacija domaćih atletičarki bila je vidljiva upravo na toj najkraćoj stazi, jer su prvih pet mjesta osvojile dame uz čije ime je bila upisana hrvatska zastavica.

Četvrto izdanje Hahlić trail organizirali su Društvo za sportove u prirodi AD Natura, uz pokroviteljstvo Općine Jelenje i Turističke zajednice.

- Izvrsna organizacija krasila je ovogodišnju utrku. Ovom manifestacijom privlačimo trkača i avanturiste iz Europe u naš kraj. Putevima Hahlića  postoje fantastične staze koje se protežu preko travnatih i otvorenih padina okrunjenih predivnim pogledom na Kvarnerski zaljev. Zaista imamo što za pokazati. Za iduću godinu dodatno ćemo oplemeniti postojeće puteve ali i kreirati nove te se nadamo da će se tendencija dolaska vrhunskih sportaša i rekreativaca nastaviti - kazao je prilikom dodjele nagrada Robert Marčelja, načelnik Općine Jelenje.

Start utrke pogledajte na: https://youtu.be/REn9bjjXLy8
Fotogalerija: https://arhiva.jelenje.hr/fotogalerija/1029-foto-hahlici-trail-2018

Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.