Navigacija

Glavni meni

13
Čet, Lip
0 Novih vijesti

Error in function saveImage: Could not save the output file '/home/jelenjeh/arhiva.jelenje.hr/cache/asfaltiranje_zona_astra_marcelja_images_thumb_medium667_445.jpg' as a jpeg.

Error in function saveImage: Could not save the output file '/home/jelenjeh/arhiva.jelenje.hr/cache/asfaltiranje_zona_astra_komplet_images_thumb_medium667_445.jpg' as a jpeg.

Error in function saveImage: Could not save the output file '/home/jelenjeh/arhiva.jelenje.hr/cache/asfaltiranje_zona_astra_mehanizacija_images_thumb_medium667_445.jpg' as a jpeg.

Astra zona Dražice: DVD postavio novi asfalt i uredio okoliš

Početkom prosinca nastavljeno je dodatno uređenje poduzetničke zone Astra u Dražicama. Dvije zgrade koje su početkom godine stavljene u funkciju i služe gospodarstvu i društvenim djelatnostima, sada su dobile okoliš s novim asfaltom.

Naime, novom investicijom Dobrovoljnog vatrogasnog društva "Ivan Zoretić - Španac" Jelenje od gotovo 250 tisuća kuna postavljeno je 1000 m2 novog asfalta, a prije toga riješena je kompletna odvodnja. Zgrade stare gotovo deset godina do sada su zjapile prazne, a dolaskom stabilne vlasti i novom vizijom razvoja stvari su, napokon, počele sjedati na svoje mjesto, odnosno imovina koja se nije koristila stavljena je u funkciju.

– Sjećam se ne tako davne 2016. godine dok smo kreirali program pod nazivom Nova snaga Jelenja. Upravo na ovom mjestu, gdje sada stojim, bila je šikara. Pritom su obje zgrade bile dobro devastirane, a za stanje unutrašnjeg interijera teško je bilo izabrati prave riječi, kako bi se opisao prostor i nered, jer su zgrade zjapile prazne. Svejedno, izgled nas nije zavarao ni pokolebao jer, prepoznali smo potencijal i željeli smo navedene zgrade staviti u funkciju te tako oplemeniti prostor i dovesti do novog zapošljavanja domicilnog stanovništva – kazao je prilikom obilaska gradilišta Robert Marčelja, načelnik Općine Jelenje, dodajući kako su se uspjele riješiti pravne zavrzlame te su navedene zgrade dovedene do čistog vlasništva kojeg sada posjeduju Hotetnd d.o.o. te Dobrovoljno vatrogasno društvo "Ivan Zoretić - Španac" Jelenje koji su zgrade kupili vlastitim sredstvima te samostalno uređuju navedeni prostor, a vrijedno je spomena da je svaki pravni subjekt izuzetno uspješan i ponajbolji u djelatnosti koju obavljaju.

Danas je navedeni prostor, zahvaljujući zalaganjima investitorima, ali i otvorenosti Općinske uprave, reprezentativan. Inicijator i financijer navedenog asfaltiranja je DVD Jelenje, a u oplemenjivanje eksterijera uloženo je 250 tisuća kuna vlastitih sredstava.

– Veoma smo zadovoljni jer smo riješili mnoge probleme s kojima smo se susretali, prije svega problemi s odvodnjom na navedenom prostoru i kvalitetno skladištenje vozila. Nakon što smo izgradili nove oborinske kanale i teren prigodno uredili, kruna cijele investicije bilo je asfaltiranje navedenog prostora – kazao je Marino Reljac, zapovjednik DVD Jelenje, dodajući kako još predstoji detaljno unutarnje uređenje Vatrogasnog centra Grobnik za kojeg je već i raspisan natječaj, a prilikom završetka asfaltiranja izgrađena je baza za zimsku službu, u pogledu održavanja nerazvrstanih cesta na području općine Jelenje za koju DVD Jelenje ima koncesiju.

Iz Općinske uprave čestitaju investitorima na velikom poduzetničkom pothvatu.

– U današnja teška vremena treba prije svega biti hrabar i odlučiti za nove investicije, a prije svega treba imati viziju i mogućnosti za investiranje. Naša lokalna samouprava otvorena je za nove ideje i poduzetnike, stoga i urbanističke planove nastojimo unaprijediti i prilagoditi poduzetnicima kako bi mogli širiti svoje poslovanje. Izuzetno mi je drago da smo ostvarili našu viziju, koju smo i najavili mještanima u izbornom programu, a to je stavljanje u 100% funkciju poduzetničke zone u Dražicama – zaključio je Marčelja.

Pokretač razvoja neke općine, grada ili županije je industrijska djelatnost. Ona nosi proračunsku sliku, zapošljava nove ljude u svom strelovitom razvoju i kao takva može činiti Općinu prepoznatljivom. Ali, da bi tome bilo tako, gospodarstvu na toj razini treba samo pružiti priliku. U industrijskoj zoni Lukeži već se godinama proizvode proizvodi koji se plasiraju u svijet, a upravo je na sličnom tragu i zona u Dražicama kojoj je udahnut novi život.

Video: https://youtu.be/Cnkl3T8eAS8

Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.