Navigacija

Glavni meni

12
Sri, Lip
0 Novih vijesti

Error in function saveImage: Could not save the output file '/home/jelenjeh/arhiva.jelenje.hr/cache/kk_jelenje_drazice_images_udruge_thumb_medium667_445.jpg' as a jpeg.

Error in function saveImage: Could not save the output file '/home/jelenjeh/arhiva.jelenje.hr/cache/taekwondo_images_udruge_thumb_medium667_445.jpg' as a jpeg.

Error in function saveImage: Could not save the output file '/home/jelenjeh/arhiva.jelenje.hr/cache/sah_images_udruge_thumb_medium667_445.jpg' as a jpeg.

Error in function saveImage: Could not save the output file '/home/jelenjeh/arhiva.jelenje.hr/cache/klub_dizaca_utega_images_udruge_thumb_medium667_445.jpg' as a jpeg.

Error in function saveImage: Could not save the output file '/home/jelenjeh/arhiva.jelenje.hr/cache/bocanje_images_udruge_thumb_medium667_445.jpg' as a jpeg.

Error in function saveImage: Could not save the output file '/home/jelenjeh/arhiva.jelenje.hr/cache/odbojka_images_udruge_thumb_medium667_445.jpg' as a jpeg.

Error in function saveImage: Could not save the output file '/home/jelenjeh/arhiva.jelenje.hr/cache/konjicki_klub_images_udruge_thumb_medium667_445.jpg' as a jpeg.

Error in function saveImage: Could not save the output file '/home/jelenjeh/arhiva.jelenje.hr/cache/pd_obruc_images_udruge_thumb_medium667_445.jpg' as a jpeg.

Error in function saveImage: Could not save the output file '/home/jelenjeh/arhiva.jelenje.hr/cache/kud_zvir_images_udruge_thumb_medium667_445.jpg' as a jpeg.

Error in function saveImage: Could not save the output file '/home/jelenjeh/arhiva.jelenje.hr/cache/matica_hrvatska_images_udruge_thumb_medium667_445.jpg' as a jpeg.

Error in function saveImage: Could not save the output file '/home/jelenjeh/arhiva.jelenje.hr/cache/margareta_krstic_images_udruge_thumb_medium667_445.jpg' as a jpeg.

Error in function saveImage: Could not save the output file '/home/jelenjeh/arhiva.jelenje.hr/cache/umirovljenici_images_udruge_thumb_medium667_445.jpg' as a jpeg.

# Upisi u tijeku: Od raznih sportova do kulture baštine

Detalj sa sportskog igrališta u Dražicama

Općinska uprava
Tipografija

Na području općine Jelenje aktivno djeluje preko tridesetak udruga, a njihovi ciljevi najviše su orijentirani na bavljenje sportom i njegovanjem kulturne baštine. Mladež, kao i starija populacija, može se učlaniti u razne aktivnosti te aktivno provesti slobodno vrijeme

Općina Jelenje ulaže znatna financijska sredstva, kao i napore u poboljšanju potrebite infrastrukture. Za program javnih potreba, odnosno redovito financiranje udruga, ove godine iz općinskog se proračuna izdvojilo 640 tisuća kuna. Mladež, kao i starija populacija, može se učlaniti u razne aktivnosti te aktivno provesti slobodno vrijeme.


Što se sporta tiče, moguće se učlaniti u Nogometni klub Rječina koji vrši upise u školu nogometa za djevojčice i dječake tijekom cijele godine, a treninzi se odvijaju na nogometnom igralištu u Dražicama. Termini i ostale potrebite informacije mogu se saznati na broj 091 202 1919 i 091 797 9207.Početkom školske godine u Košarkaškom klubu Jelenje-Dražice započeli au redoviti treninzi. Radost loptanja pod obručem mogu isprobati djevojčice i dječaci. Zbog izvrsne suradnje s košarkaškim prvoligašem iz Škrljeva omogućeni su treninzi u Sportskoj dvorani Mavrinci. Sve informacije mogu se dobiti na 099 458 1218.Taekwondo klub Rječina razvija borilački sport i vještine na području općine Jelenje. U klubu treniraju članovi svih dobnih uzrasta i spola, od kadeta, juniora, seniora i veterana. Najniža dobna granica za upis u klub je s početkom prvog razreda Osnovne škole. Sve potrebne informacije mogu se dobiti na broj 091 228 9883.Ako ste ljubitelji šaha svoje vještine možete usavršiti u Šahovskom klubu Rječina. Cilj udruge je izobrazba i praćenje nadarenih šahista u tijeku obrazovanja, rada i savjetovanja s njima, kao i organiziranje i održavanje šahovskih natjecanja. Informacije o terminima moguće je dobiti na broj 098 832 361.Ako preferirate fitnes i dizanje utega možete se učlaniti u Klub dizača utega Rječina 75 čiji je cilj promicanje razvoja i unaprjeđenje sporta, prvenstveno dizanja utega. Sve informacije mogu se dobiti na telefon 098 327 322.Na području općine Jelenje aktivno djeluju četiri boćarska kluba, koji aktivno sudjeluju u boćarskoj zajednici BZ Grobnik kao i PGŽ. Ljubitelji ovog sporta mogu se učlaniti u BK Podhum (098 216 979), BK Rječina (098 982 2396), BK Zoretići (091 270 2345), ŽBK Dražice (098 800 9994).


Osobe nježnijeg spola koje se žele natjecati u kuglanju mogu se javiti u Ženski kuglački klub Rječina (098 1943 463). Za rekreativce preporučujemo Kuglanu Dražice koja je otvorena za sve kuglašice i kuglače. Sve informacije možete dobiti na: 099 413 9173.
Odbojkaški klub Rječina promiče odbojkaški sport i organizira sportska natjecanja i manifestacije te djeluje u nekoliko dobnih kategorija: seniorke, mlađe kadetkinje, najmlađe kadetkinje U13. Sve informacije mogu se dobiti na: 095 8800 542.


Svi oni koji preferiraju brdski biciklizam preporučujemo upis u klub BK Grobnik koji vrši upise u danima sustavnih treninga kluba (pon/sri/pet poslije 19h). Dodatne informacije na 095 817 6893 ili na bk.grobnik@gmail.com.Područje općine Jelenje moguće je upoznati uz pomoć konja. Naime, Konjički klub Vodičajna promiče razvoj i unapređuje konjaništvo kao sport i rekreaciju, a posebice u svrhu terapijskog jahanja. Sve informacije moguće je dobiti na: 091 5221 820.


Sportsko ribolovni klub Rječina unaprjeđuje sportski ribolov na slatkim vodama na području PGŽ te radi na očuvanju i unapređenju radnog i životnog okoliša te vodi brigu o zaštiti voda i ribljeg fonda Rječine. Sve informacije mogu se dobiti na: 091 507 1953.Za sve zaljubljenike u prirodu Planinarsko društvo Obruč nudi aktivnu svakodnevicu te mjesečno organizira razne izlete, radne akcije i brojna događanja. Njegovanje i razvijanje planinarske vještine, poticanje ljubavi prema planinama, zaštita čovjekove okoline, sve su to motivi i ciljevi Obruča. Sve informacije mogu se dobiti na broj: 091 7261 938.


Lovačko društvo Jelen-Čavle djeluje na području lovišta Grobnik. Dva su kapitalna lovna prostora u ovom lovištu – Mudna dol – kao prirodni rezervat za divokoze te izvor Rječine, kao kvalitetno zimovalište divljači. Navedeno lovačko društvo brine o divljim životinjama na grobničkom području. U lovištu se nalazi 15 hranilišta, 75 pojilišta, 448 solišta i 8 automatskih hranilica te 2 visoke zatvorene visoke čeke i 11 visokih zasjeda. Sve informacije možete dobiti na: 099-651-5258.Za očuvanje grobničke tradicije i baštine već više od 45 godina brine se Kulturno umjetničko društvo Zvir. Upisi novih članova su u tijeku, a probe se redovito održavaju u župnoj dvorani u Jelenju. Dječja folklorna skupina prima članove do 4 razreda, a probe se održavaju ponedjeljkom i četvrtkom od 18:30 sati. Odrasla folklorna skupina ima termine ponedjeljkom i četvrtkom od 20 sati. Vokalna skupina prima odrasle članove, a svoje probe održava utorkom i petkom od 20 sati. Sve dodatne informacije možete dobiti na kontakt-broj: 091 792 6228.Za sve one koji su ljubitelji pisane riječi i fotografije te želite kreirati nove umjetničke vrijednosti preporučujemo upis u Maticu hrvatsku – ogranak Jelenje. U njemu djeluju mladi koji žele popularizirati kulturu kreativnom uporabom znanja i vještina, ponajprije učenika osnovnih i srednjih škola. Obuhvaćene su radionice crtanja, fotografije, glazbe, pisanja, etnografije i jezika. Sve informacije mogu se dobiti na broj 091 911 4189.
Udruga Margareta Cro Art upisuje djecu od 5 do 16 godina na likovnu i keramičku radionicu. Kiparica Margareta Krstić, umjetnica najpoznatija po svojim jaslicama u kojima žive i prvi hrvatski kraljevi i tradicija rodne joj Grobinštine i koje izlaže širom svijeta pa su jedne postale i stalnim postavom međunarodne izložbe jaslica u Betlehemu, svoje znanje i ljubav prema umjetnosti prenosi i na najmlađe. Zainteresirani se mogu javiti na broj 098 197 9792. Također, odrasli koji su zainteresirani za početni tečaj keramike mogu se javiti na isti broj.Ako ste u trećoj životnoj dobi preporučujemo da se upišite u Udrugu umirovljenika Jelenje čiji je cilj zalaganje za stečena prava umirovljenika i druge interese umirovljenika s ciljem poboljšanja njihovog materijalnog, kulturnog, socijalnog i društvenog standarda. Učlanjenjem u udrugu umirovljenika ostvarujete mnoga prava. Mještani starije dobi, koji žele sudjelovati u radu Udruge možete se slobodno javiti u prostorije Udruge umirovljenika koje se nalaze u Jelenju kraj župnog doma ili na broj 091 781 2236.


* Članak je nastao u suradnji s udrugama koje djeluju na području Općine Jelenje. Navedeni kontaktni podaci korišteni su iz Registra udruga Republike Hrvatske i javnog su karaktera. Navedeni članak redovito ćemo nadopunjavati podacima s ciljem informiranja mještana.


Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.