Navigacija

Glavni meni

Pročitajte četvrti broj Glasnika Općine Jelenje

Tipografija

Četvrti broj Glasnika već stiže u Vaše poštanske sandučiće. U nastavku donosimo online izdanje prilagođeno svim platformama. Glasnik obuhvaća vremensko razdoblje od siječnja do srpnja ove godine.

Dragi sumještani!

Predstavljajući vam ovaj novi broj našeg općinskog Glasnika, koji donosi niz informacija i zanimljivosti s područja naše Općine, posebno želim istaknuti povijesni projekt obnove i izgradnje praktički nove škole u Dražicama. Niz investicija o kojima se piše u Glasniku važne su za naše Jelenje i za sve nas, ali škola je godinama nedosanjani san brojnih generacija. Kada smo prije više od dvije godine krenuli s planovima i projektima koje namjeravamo realizirati, škola nam je bila dugoročna investicija. Uspjet ćemo je, prema svemu viđenome, izgraditi u ovom mandatnom razdoblju. To je ogromna investicija i bez pomoći Primorsko-goranske županije, ali i podrške svih vas stanovnika Općine Jelenje, teško da bi se krenulo u takav zahvat koji premašuje sve što je do sada građeno na našem području. Godinama je to bila zamrznuta tema u vremenu i prostoru, a sada kada su radovi već u tijeku i kada se jasno vidi da ćemo izgraditi novu vrijednost i dobiti prekrasnu školu i sportsku dvoranu našem zadovoljstvu i sreći nema kraja.

Nedavno sam imao vrlo zanimljiv susret s jednim starijim mještaninom (on će se lako prepoznati u ovoj priči) na našem najljepšem trgu – Trgu mlikarice. Nakon početka radova priupitao me, gotovo bojažljivo – Ča gre izgradnja škole? Čovjek nije mogao vjerovati da je to realnost i da se počelo s izgradnjom škole. Više od dva desetljeća ta se tema provlači i o njoj se govori, više kao o želji, manje kao o nečem realnom i evo – nakon dvije godine od preuzimanja vlasti u Općini Jelenje – mi smo kao nova snaga Jelenja krenuli s izgradnjom škole. Svaka lopata, svaki kramp – slikovito rečeno – korak je "naprvo" u ostvarenju toga sna, a niz snimaka koje donosi novi Glasnik govori više od tisuću riječi. Nova će škola biti okončana i uređena 2021. godine. Sada kada stare škole praktički više nema, svima je ja-sno – nova će škola zasjati u punom sjaju i obradovati nadolazeće generacije, ali i svima nama koji smo prošli kroz obje stare škole ugrijati srce i dušu jer smo svjesni da ovakav objekt nastaje jednom u pola stoljeća ili čak i više. Činjenica da učenici koji obilježavaju godišnjice završetka osnovnoškolskog obrazovanja sada susret imaju pred porušenom starom školom, dokazujući tako koliko se i sami vesele novoj školi.

Svi smo mi vezani za školu bez obzira na to kakvi smo bili učenici – tu smo stjecali prva znanja i vještine, naučili prva slova, upoznali prve ljubavi… I ona stara uzrečica o tome kako nema ljepšega doba od đačkoga, potvrđuje se i tim sitnim, malim ljudskim gestama.

Uz školu tu su i pri kraju radovi na temeljitoj obnovi zdravstvene stanice. Ta dva objekta garancija su uspješnijeg napretka i razvoja svima nama u idućim godinama. Zaista stvaramo i gradimo nove vrijednosti za budućnost jelenjske djece i generacija koje dolaze.

No, ne namjeravamo na tome stati jer to bi značilo zaustaviti razvoj Općine. Uspjeli smo osigurati i ugovoriti značajna sredstva za izgradnju reciklažnog dvorišta, spremnike za odvojeno prikupljanje otpada i besplatan internet na javnim mjestima odnosno površinama Općine Jelenje. Svi će ovi projekti biti do konca godine u visokoj fazi dogotovljenosti, a tijekom 2020. okončani i u službi boljeg i kvalitetnijeg života svih nas koji živimo na području našeg Jelenja.

Jedna stranica uvodnika pretijesna da se navede što se radi i gradi. Pozivam sve koji to mogu da što češće posjete naš internetski portal www.jelenje.hr i u gotovo realnom vremenu pogledaju što se sve radi, obnavlja i izgrađuje u Općini Jelenje.

Vraćam se opet našim mještanima koji mi se često radosno, zbog svega što se gradi i obnavlja, obraćaju riječima – ovo je sjajno, teško da se može išta više. No, njima i svima vama i samome sebi kažem – uvijek se može bolje i više i to će biti naša stalna misao vodilja u daljnjem radu. Vaše povjerenje i vaša podrška daju nam snagu da ustrajemo i da s još većim poletom vodimo brigu o našoj zajednici – Općini Jelenje.

Zovite nas, upozoravajte na ono što ne valja, ukazujte na ono što mislite da treba rješavati, ako treba i pohvalite ponešto. Budite dio nove snage Jelenja jer zajedno smo jači i uspješniji.

Vaš načelnik
Robert Marčelja


Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.