Navigacija

Glavni meni

Marčelja: Projekti koji su nekad bili samo san, danas su postali stvarnost

Tipografija

Jelenje u ovom mandatnom razdoblju prati dobar glas i prosperitet jer, dokazali smo da kao mala jedinica lokalne samouprave možemo svojim radom, trudom i zalaganjem napraviti veliki iskorak. Projekti koji su nekad bili samo san, danas su postali stvarnost, a sve što gradimo i stvaramo radimo zbog djece, mladeži, obitelji i naših umirovljenika na jelenjskom području.

Poštovani mještanke i mještani,

Proslavili smo Mihoju, koja se u našem kraju tradicionalno slavi 29. rujna, kao blagdan župe ali i Dan Općine Jelenje. Stoga je to idealan povod za prezentirati sve što smo stvarali i gradili unazad godinu dana. Za sve naše sumještane pripremili smo kratki film u kojemu smo naglasili kapitalne projekte i komunalne radove realizirane i pokrenute samo u ovoj godini. Ukupna vrijednost pokrenutih projekata iznosi više od 45 milijuna kuna. Usudio bih se reći, kako se gradi najviše u novijoj povijesti Općine Jelenje.


Dvadesetak komunalnih radova već je realizirano ili je izgradnja u tijeku, a ponosni smo na to da je protekli mjesec, u istom trenutku, bilo otvoreno čak šest gradilišta. Nova škola odlično napreduje. Zdravstvenu stanicu smo završili, a odmah do nje tu je i prošireni parking. Na novoj šetnici uz Sušicu postavljene su sprave za vježbanje, a uskoro kreće i uređenje same šetnice. Postavljen je i novi sustav za navodnjavanje nogometnog igrališta. Uz to dovršena su i nova grobna mjesta.


Naše riječi zaista smo pretvorili u djela. Sve naše projekte, kako smo i obećali našim sumještanima, gradimo uz vlastita sredstva, kao iz uz pomoć Primorsko-goranske županije, nadležnih institucija i partnera. Veoma sam ponosan i sretan jer, do sada smo ugovorili više od 4,7 milijuna kuna iz EU fondova. Ako uzmemo samo taj podatak i usporedimo ga s prošlim mandatnim razdobljem, kada je na kontu EU fondova - ugovorena sredstva stajala nula, napredak je i više nego očit.

Jelenje u ovom mandatnom razdoblju prati dobar glas i prosperitet jer, dokazali smo da kao mala jedinica lokalne samouprave možemo svojim radom, trudom i zalaganjem napraviti veliki iskorak.

Projekti koji su nekad bili samo san, danas su postali stvarnost, a sve što gradimo i stvaramo radimo zbog djece, mladeži, obitelji i naših umirovljenika na jelenjskom području.


Uzalud vam svi projekti i zgrade ako u njima nema dječjeg smijeha i veselja, radosti i kvalitetnih uvjeta za rad. Unaprijedili smo postojeći program za novorođenčad. Također, unaprijedili smo program sufinanciranja dječjeg vrtića, kao i zdravstvene zaštite. Redovito se isplaćuju općinske stipendije te se pomaže u sufinanciranju rada udruga kroz javne potrebe. Za Božić i Uskrs umirovljenicima se dodjeljuju prigodni poklon-paketi, a za naše prvašiće osigurali smo poklon bonove, kako bi roditeljima olakšali novu fazu života i početak školovanja.

Uz pomoć udruga, turističke zajednice, komunalnog društva i Župe Jelenje redovito se obilježavaju blagdani mjesta, kao i osmišljavaju te provode manifestacije na našem području. Prva smo općina u Hrvatskoj koja je potaknula udomljavanje pasa, kroz sufinanciranje hrane i cjepiva.  Održana je i prva radionica za male iznajmljivače, a Jelenje je poslužila i kao filmska kulisa za snimanje renomirane i nagrađivanje TV serije "Novine", čija se treća sezona snimala na Grobničkom polju i u Zoretićima. Što se turizma tiče, razvoj vidimo u aktivnom odmoru, prije svega tu mislim na naš Planinarski dom Hahlić kojeg održavaju i čuvaju vrijedni planinari, ali i području ciklo-turizma gdje je već naplavljen iskorak u vidu organizacije biciklističkih manifestacija, a planiramo razvoj novih biciklističkih staza, kao i uređenja postojećih.

Inspirirani smo našom baštinom te čuvamo tradicije i vrijednosti naših starih. Ponosni smo na naše mlikarice, kao i na znamenitosti koje smo s ponosom obnovili. Takav objekt je i Gašparov mlin, čije je drugo kolo pušteno u rad u sjećanje na legendarnog mlinara Brunu Kukuljana.


Zahvaljujući vrijednim investicijama koje život znače našim mještanima, ali i ljudima koji planiraju doseliti se u naš zavičaj podigli smo naš Općinski proračun koji iznosi više od 23 milijuna kuna. Svojim entuzijazmom i poletom unaprjeđujemo naše Jelenje i svih naših 18 naselja, a samim time dajemo i svoj doprinos u razvoju Primorsko-goranske županije.


Zaista stvaramo i gradimo za budućnost jelenjske djece i generacija koje dolaze. Veselim se budućim projektima ali uživam u trenutku jer gledajući popis svega što je napravljeno u protekloj godini, nama koji vodimo zajednicu od 5.300 stanovnika daje snagu da se još više borimo i stvaramo projekte u službi boljeg i kvalitetnijeg života na području Općine Jelenje.

Ovim putem zahvaljujem se djelatnicima Općinske uprave na pripremi dokumentacije i kontinuiranom praćenju provedbe projekta. Također, posebnu zahvalu dajem i zaposlenicima Komunalnog društva Jelen koji održavaju površine i nadgledaju radove na našem području. Velika zahvala i našim vijećnicima koji su dali svoj glas za provedbu brojnih projekta. Pohvala i našoj Turističkoj zajednici koja razvija i koordinira manifestacijama. Zahvaljujem na podršci i potpori Primorsko-goranskoj županiji koja ulaže sredstva na naše područje jer, otvorili smo i utabali put normalne komunikacije i ophođenja, bez podjela u društvu. Prepoznali su to i nadležne institucije i poduzetnici koji ulažući na našem području generiraju nove vrijednosti i bolji komunalni standard za sve naše mještane.

Uvjeren sam da će nas i dalje sveti Mihovil pratiti i štititi na našem putu.

Robert Marčelja, načelnik Općine Jelenje


Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.