Navigacija

Glavni meni

Pročitajte deseti broj Glasnika Općine Jelenje

Tipografija

Deseti broj Glasnika već stiže u Vaše poštanske sandučiće. U nastavku donosimo online izdanje prilagođeno svim platformama. Glasnik obuhvaća vremensko razdoblje od srpnja do prosinca 2021. godine.

Dragi sumještani,

dobro došli u jubilarni deseti broj Glasnika Općine Jelenje. Podeblji broj službene tiskovine naše lokalne zajednice donosi pregled događaja od srpnja do prosinca 2021. godine s naglaskom na projekte koje ćemo izgraditi u 2022. godini.

Proračun za 2022. godinu donesen je. Nastavljamo s radom na projektima.

Zahvaljujući odgovornoj većini u Općinskom vijeću u prošlom mandatu, kada smo postali dio Aglomeracije Rijeka, prvi metri kanalizacije stižu na područje našeg Jelenja, a financiraju se u potpunosti iz vanjskih izvora, odnosno iz EU i HR fondova.

Glasnik 10

Općina Jelenje do sada nije imala ni metar izgrađene kanalizacije. Ukupna vrijednost radova na našem području iznosit će 125 milijuna kuna. U 2022. godini očekuje se provedba u vrijednosti od 18 milijuna. Projekt će se provoditi fazno, tijekom nekoliko godina.

U trenutku zaključenja ovog broja otvorena su dva gradilišta, na jelenjskom groblju i na području Rastočina, kao početne točke za „Hahlić“. U novom mandatu zatvorili smo ukupno tri gradilišta.

Naime, u potpunosti je obnovljen Spomenik podhumskim žrtvama u Sobolima, uredili smo parking i pristup školi u Dražicama, te izgradili prostor za pravu jasličku grupu u zgradi Dječjeg vrtića u Podhumu. Još nas čeka puno posla jer smo u programu Dokazana snaga Jelenja najavili 50 projekta. Na njima kontinuirano radimo i u tijeku je rješavanje papirologije za financiranje iz HR i EU fondova.

Nadam se da ste novogodišnje praznike i božićne blagdane proveli u krugu obitelji i zajedništvu. U trenutku zaključenja ovog broja više je od 100 zaraženih koronavirusom na našem području.

Vaš načelnik
Robert Marčelja


Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.