Navigacija

Glavni meni

Pročitajte novi Glasnik: siječanj - lipanj 2021

Tipografija

Deveti broj Glasnika već stiže u Vaše poštanske sandučiće. U nastavku donosimo online izdanje prilagođeno svim platformama. Glasnik obuhvaća vremensko razdoblje od siječnja do lipnja ove godine.

Dragi sumještani,

prvi je dio 2021. godine iza nas. Uz pandemiju koronavirusa, na koju smo se pomalo svi već naviknuli, najznačajniji događaj u prethodnom razdoblju bilo je otvorenje nove škole i dvorane u Dražicama, u kojima naši đaci svakodnevno provode dane. Želim našim učenicima ugodne praznike, a veselje i žamor djece na hodnicima ponovo će se čuti u rujnu ove godine, kada opet zazvoni školsko zvono. Pred nama je novo razdoblje školstva i razvoja civilnog društva.

Na temelju svega učinjenoga, dobrih rezultata i zahvaljujući, prije svega, pravom smjeru, zahvalan sam što sam ponovo dobio povjerenje i podršku mještana i cijele zajednice, kao i pripadajućih nadležnih institucija s kojima planiramo graditi kapitalne projekte i u ovom mandatnom razdoblju. Premoćna podrška od 64,49% u prvom i jedinom krugu lokalnih izbora za načelnika, održanih u svibnju ove godine, daje mi snagu da se još bolje zalažem za naše Jelenje i pripadajuću komunalnu infrastrukturu. Ovaj uspjeh ne bi bio moguć bez izvrsnog tima ljudi koji su spoj mladosti i iskustva. Zajedničkim snagama izgradili smo najviše u povijesti naše lokalne samouprave i istim tempom nastavljamo dalje.

Odmah nakon izbora krenuli smo s radom te smo konstituirali Općinsko vijeće uz stabilnu većinu, koja nam garantira provedbu svih projekata koje smo obećali vama, našim dragim sumještanima.

Čestitam izabranom predsjedniku Općinskog vijeća i mojem bivšem zamjeniku Dini Piljiću na novoj i časnoj funkciji za našu zajednicu, kao i svim izabranim vijećnicima u ovom mandatnom razdoblju. Vjerujem da je svima cilj kontinuirano i stabilno razvijanje Općine Jelenje, bez obzira na stranačku pripadnost.

Iako je ljeto sinonim za godišnje odmore i bezbrižno provođenje slobodnog vremena, u našoj Općinskoj upravi upravo u tom razdoblju pripremaju se natječaji za provedbu kapitalnih projekata i izvođenje radova na terenu. Raspisan je natječaj za izvođenje radova na proširenju jasličke grupe u našoj zgradi vrtića u Podhumu, a u tijeku je i natječaj za izgradnju novih grobnih mjesta na novoj parceli mjesnog groblja u Jelenju. Oba projekta rješavaju problem nedostatka adekvatnog prostora, svaki u svojoj domeni.

Više od 50 značajnijih projekata očekuje nas u ovom mandatnom razdoblju. Hvala vam na svakom glasu i svima na velikoj podršci. Još snažnije nastavljamo raditi za naše Jelenje tijekom iduće četiri godine. Dobili smo potvrdu da smo dobro radili, a radit ćemo i ubuduće.
Preporučujem da najnovije informacije pratite na službenoj internetskoj stranici jelenje.hr.

Vaš načelnik
Robert Marčelja


Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.