Navigacija

Glavni meni

Pročitajte prvi broj Glasnika Općine Jelenje

Glasnik Općine Jelenje #1 - lipanj-prosinac 2017

Tipografija

Prvi broj Glasnika zasigurno je već stigao u Vaše poštanske sandučiće. U nastavku donosimo online izdanje prilagođeno svim platformama.

Drage sumještanke i sumještani,

Veliko mi je zadovoljstvo i iznimna čast što vas po prvi puta kao načelnik Općine Jelenje mogu pozdraviti i putem našeg obnovljenog Glasnika. Kroz glasnik ćemo u nekoliko navrata dati presjek svega što smo učinili u razdoblju iza nas. Tako ćete nas na još jedan jednostavan način moći pratiti i biti u korak sa svim događanjima i novostima iz života našeg kraja. Zbog opsežnosti posla koji je pred nama, novosti će biti i više nego što ih uopće stane na ove stranice. Preporučujem da svakodnevno pratite www.jelenje.hr kao cjelovito mjesto svih informacija. Sve ono što smo kao koalicija kojoj ste dali glas naumili učiniti, sustavnim ćemo radom i brigom za sve mještane i ostvariti.U vrijeme adventa i nadolazećih blagdana zbrajamo dojmove iz godine na izmaku. Ova je bila vrlo sadržajna, na kraju se iz, slikovito rečeno, olujnog mora pretvorila u mirno more unutar luke u kojoj svi zajedno možemo biti zadovoljni i sigurni. Od samog početka našeg puta, još tamo u kasnu zimu, bio sam uvjeren da činimo pravi posao i da ćemo nakon godina lutanja krenuti u pravom smjeru. Vi ste to znali prepoznati, a sad je na svima nama da radimo i uživamo u plodovima našeg rada.

Nije bilo vremena za uhodavanje na novim dužnostima. Trebalo je odmah, već sljedećeg dana nakon preuzimanja ključeva od strane Povjerenika Vlade RH, gospodina Zdenka Holenka, počet raditi. Mnoštvo komunalnih radova, problem škole, ambulante, igrališta i još mnogo takvih, a sve to pored uistinu osiromašene općinske blagajne za moj tim i mene osobno je prouzročilo sate i sate glavobolje. Ali, s prvih šest mjeseci našeg mandata, nipošto ne mogu biti nezadovoljan. Dapače, mislim da smo već napravili mnogo.

Naravno, to nas neće usporiti, već nam dati novu snagu da od početka nadolazeće godine ubrzamo izvršavanje, kako obećanih projekata, tako i onih malih, ponekad teško primjetnih poslova. Svaki riješen problem nam je važan i svakom problemu posvećujemo veliku pozornost. Da je drukčije, teško bi na kraju mogli reći da smo uspješni. Uspjeh je ono što želimo, iako osobno držim da uvijek može bolje, a tome uvijek težimo. Nova snaga Jelenja to stvarno predstavlja – novi način rada na projektima i suočavanje s problemima uz snagu mladosti, poleta i želje da se od Općine Jelenje napravi poželjno okruženje za život.

Osmjeh naših ljudi govori mnogo. Nažalost, njega se zbog situacije u kojoj se globalno nalazimo, ne susreće često, ali kad ga ugledam, i ja sam tada sretan. Svaka topla ljudska riječ koju čujem od vas, mojih dragih susjeda, prijatelja i sumještana motivira me da u obnašanju ove časne dužnosti budem još bolji i djelotvorniji. S druge strane, vaša dobronamjerna kritika me samo još više angažira u rješavanju brojnih problema i otvorenih pitanja.

Na razvoju općine Jelenje i ugodnom životu u njoj radimo i radit ćemo još i više. Radujem se svakom novom projektu koji će tome doprinijeti; od jedne "zakrpane" rupe na cesti, do velikih stvari poput nove škole u Dražicama, čijem se otvorenju već sada veselim. Osobno, svjestan sam gospodarskog, kulturnog, turističkog i svakog drugog potencijala kojeg naša mala sredina neupitno posjeduje. Upravo zato, moja je zadaća, kao i zadaća mojih suradnika da budemo na raspolaganju vama, našim sumještanima da komuniciramo i da zajednički težimo istome cilju.

Nama Grobničanima Božić i vrijeme oko Božića predstavlja vrlo važan period u godini. Okrećemo se duhovnosti, vjeri i obitelji, ukratko – najvećem blagu svakog čovjeka. Sreću koju osjećam u tom vremenu želim podijeliti sa svima vama. Stoga, vama i vašim obiteljima, prijateljima i ostalim dragim ljudima od srca želim čestit i blagoslovljen Božić te sretnu i uspješnu Novu 2018. godinu.

Vaš načelnik
Robert Marčelja


Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.