Navigacija

Glavni meni

Pročitajte peti broj Glasnika Općine Jelenje

Tipografija

Peti  broj Glasnika već stiže u Vaše poštanske sandučiće. U nastavku donosimo online izdanje prilagođeno svim platformama. Glasnik obuhvaća vremensko razdoblje od kolovoza do prosinca ove godine.

Dragi mještani,

jesen i zima zaista imaju svoje draži. Šarenilo boja i zrake sunca, uz ugodnih deset stupnjeva Celzija te prekrasna priroda i nebeski labirint, trenutno mi mame pogled dok pišem ovaj uvodnik na klupici uz Sušicu koja još uvijek teče. Zaista predivan krajolik koji svojom konfiguracijom terena i raznolikosti može ponuditi za svakoga ponešto, baš kao i naš program pod nazivom „Nova snaga Jelenja“ kojeg uz svoje suradnike provodim već više od dvije godine, od kada sam dobio Vaše povjerenje. Ponosan sam što smo uredili dio našeg kraja uz pritok Rječine koji je godinama bio zapušten, a spaja Dražice, Podkilavac i Jelenje. Vjerujem da će na rekreativnoj šetnici uz Sušicu, koju smo otvorili na blagdan svetog Nikole, sveca koji je ujedno zaštitnik djece i pomoraca, trčati i igrati se mališani uz roditelje i svoje  najdraže prijatelje. Dobrodošli su sportaši i rekreativci jer je na sredini šetnice izgrađen novi fitness-park. Oni nešto stariji imaju mogućnost da uz prirodu i pogled na prekrasne Grobničke Alpe ugodno šetaju i druže se s dragim osobama. Na šetnici je i prvi drvored ljubavi u našem kraju, pa ako se nekima dogodi ona prava kemija koja rezultira ljubavlju, bit će mi izuzetno drago.

Ljubav prema našem zavičaju ono je što nas spaja i povezuje, a kraj godine idealan je za sumiranje rezultata i pripremanje za nove izazove koji nas očekuju. O brojnim završenim komunalnim radovima u razdoblju od kolovoza do prosinca 2019. godine čitat ćete opširnije na idućim stranicama našeg Glasnika. U ovom trenutku otvorena su dva velika gradilišta. Uz pomoć EU fondova gradi se reciklažno dvorište blizu naselja Podhum i uz pomoć Primorsko-goranske županije nova škola u Dražicama.

Veoma sam ponosan i sretan jer do sada smo ugovorili višemilijunska sredstva za brojne projekte koji su nekad bili samo san. Podsjetimo li se da je u prošlom mandatnom razdoblju na kontu ugovorenih sredstava iz EU fondova stajala nula, napredak je više nego očit. Siguran sam da ćemo kroz iduću godinu završiti brojne projekte koje smo pokrenuli i obećali našim sumještanima, a uvijek volim reći da su nam uzaludni svi projekti i zgrade ako u njima nema dječjeg smijeha i veselja, radosti i kvalitetnih uvjeta za rad. To je ono čemu neprestano težimo. U velikoj mjeri poboljšavamo komunalnu infrastrukturu, a našoj djeci konačno gradimo novu školu i sportsku dvoranu koja nedostaje godinama. Završili smo s obnovom naše ambulante i sada sve ide svojim tokom, stoga imam pravo vjerovati da se naš san ostvaruje, a sve zacrtano bit će gotovo početkom 2021. godine.

U mjesecu smo kada u adventskom ozračju dočekujemo Božić te nakon toga i Novu godinu. Kako bi blagdanski ugođaj bio potpun, prigodno smo lampicama osvijetlili i upotpunili centar Dražica pa se uz adventski vijenac nalazi i naš Jelenko kao simbol Općine Jelenje. Mnoga mjesta već imaju dekorativnu blagdansku rasvjetu, a svake godine, sukladno financijskim mogućnostima, nastojimo oplemeniti i obogatiti rasvjetu u svim našim mjestima. Pomake na bolje nije moguće napraviti preko noći, ali vjerujemo da ćemo do kraja našeg prvog mandata napraviti dobar temelj i uvjete za život obite-lji s djecom, jer trenutno se gradi najviše u povijesti Općine Jelenje, što me izuzetno činim sretnim. Raduju me i ljudi koji mi svakodnevno prilaze i daju podršku te se s nama vesele svakom novom projektu. Ono što gradimo ostaje iza nas najmanje još tri do pet desetljeća. S optimizmom gledam u budućnost i dalje se radujem svakom novom projektu, a već sada znam da će ih biti jer ih naša ekipa svakodnevno priprema. To mi daje snage za daljnji rad za boljitak našeg zavičaja, za ovaj predivan jelenjski kraj.

Stoga Vam na kraju ove godine želim zahvaliti na podršci i potpori, a dok ćete čitati ovaj uvodnik, već ćemo sigurno ući u prve dane četvrtog godišnjeg doba pa je to i idealna prilika da od srca Vama, Vašim obiteljima i prijateljima zaželim čestit Božić i uspješnu novu 2020. godinu.

Vaš načelnik
Robert Marčelja


Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.