Navigacija

Glavni meni

Error in function saveImage: Could not save the output file '/home/jelenjeh/arhiva.jelenje.hr/cache/tto_thermotechnik_images_Novosti_thumb_medium667_445.jpg' as a jpeg.

Video: TTO Thermotechnik otvorio novi proizvodni pogon

Investicijom vrijednom 21,3 milijuna kuna, od čega su 7,6 milijuna kuna bespovratna sredstva EU-a, tvrtka TTO Thermotechnik sa sjedištem u Lukežima proširila je poslovanje te tako zaokružila proizvodni program koji će joj dodatno olakšati nastup na tržištu. Riječ je o visokosofisticiranim strojevima pomoću kojih se proizvode razdjelni ormarići, dio programa koji je TTO do sada pribavljao zahvaljujući suradnji s kooperantima. Visokodohodovna tvrtka koja se može pohvaliti skoro s tri desetljeća uspješnog poslovanja, odnosno izradi proizvoda koji u 90- postotnoj količini završavaju na inozemnim tržištima od većine najznačajnijih europskih pa sve do Libanona ili Čilea – je k tome za 26 ljudi povećala broj zaposlenih kojih je sada ukupno 106.

– Zahvaljujući investiciji i izgradnji proizvodnog postrojenja na površini od 1900 četvornih metara omogućili smo uvođenje nove tehnologije, ali i unapređenja poslovanja. I do sada smo vrlo uspješno poslovali, poslovni su nam prihodi lani iznosili 75 milijuna kuna, ali s razdjelnim ormarićima zaokružili smo proizvodnju koju su do sada činili oprema za toplovode grijanja i razdjelnici – istaknuo je Radisav Drljević, direktor TTO-a koji je uz sestru Tamaru Vukušić i vlasnik ovog obiteljskog poduzeća.

– Moram priznati da sam presretan jer danas je moj prvi radni dan, moj prvi javni nastup nakon preuzimanja funkcije načelnika općine i odmah svjedočim, ovdje u Lukežima velikoj investiciji u proizvodna postrojenja, investiciji koja je skoro u cijelosti namijenjena izvozu. Želim TTO-u mnogo uspjeha u poslovanju, tim više jer je to najznačajnija tvrtka u našoj općini koja se k tome ne štedi kad je u pitanju pomoć našim sportskim ili kulturno-umjetničkim klubovima kao ni umirovljenicima – istaknuo je u prigodnom govoru Robert Marčelja, novoizabrani načelnik općine Jelenje.

Na njegove se misli nadovezao i župan Zlatko Komadina koji je posebno bio zadovoljan jer se TTO-ova proizvodnja kreće u zoni njegove formalne naobrazbe.

– Hvala obitelji Drljević na odličnim poslovnim rezultatima, na ostvarivanju izvoza, a ja s naše strane ističem kako će se naša Županija i dalje truditi kako bi pomagala u osiguranju uvjeta za stvaranje konkurentnog gospodarstva – istaknuo je Komadina.

Svečanom otvaranju pogona u Lukežima prisustvovalo je nekoliko stotina uzvanika iz Hrvatske i inozemstva, a u uvodnom dijelu goste su svojim folklornim programom oduševili članovi KUD-a Zvir iz Jelenja, i to kako njihova najmlađa, tako i sekcija odraslih folkloraša.

Error in function saveImage: Could not save the output file '/home/jelenjeh/arhiva.jelenje.hr/cache/04_images_fotogalerija_2021-07-23_Vrtić-prosirenje_thumb_medium667_445.JPG' as a jpeg.

Error in function saveImage: Could not save the output file '/home/jelenjeh/arhiva.jelenje.hr/cache/05(2)_images_fotogalerija_2021-07-23_Vrtić-prosirenje_thumb_medium667_445.JPG' as a jpeg.

Error in function saveImage: Could not save the output file '/home/jelenjeh/arhiva.jelenje.hr/cache/07_images_fotogalerija_2021-07-23_Vrtić-prosirenje_thumb_medium667_445.JPG' as a jpeg.

Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.