Navigacija

Glavni meni

[VIDEO] Radovi u Rastočinama: Novi most i sadržaji za planinare i bicikliste

Rastočine je naša dobro poznata polazišna točka za Grobničke Alpe. Upravo na tom mjestu počeli smo graditi novu infrastrukturu.

✅Novi i širi most preko Zale
✅ Uređuje se tok Zale
✅ Nova parkirna mjesta
✅ Javna rasvjeta
✅ Uređenje polazišne točke za Hahlić
✅ Jumbo karta planinarskih staza sa GPS navigacijom
✅ Jumbo karta biciklističkih staza sa GPS navigacijom
✅ Klupice i koševi za smeće


Rastočine je naša dobro poznata polazišna točka za Grobničke Alpe ? Upravo na tom mjestu počeli smo graditi novu...

Objavljuje Robert MarčeljaSrijeda, 11. kolovoza 2021.

Novi most u Rastočinama i potpuno uređenje polazišne točke za Hahlić

U Podkilavcu, u predjelu Rastočina, započela je izgradnja značajne komunalne infrastrukture. Mehanizacija upravo radi na terenu. Naime, radi se o dobro poznatoj polaznoj točki za Grobničke Alpe, odnosno Planinarski dom Hahlić.

- Na ovaj zahvat odlučili smo se u suradnji s Hrvatskim vodama jer je postojeći most bio dotrajao i statički narušen. Kroz ovaj zahvat saniramo dio vodotoka Zale, a također se grade novi upornjaci i most koji će biti širine 4,20 metara i imat će punu veću nosivost nego postojeći, kazao je Robert Marčelja, načelnik Općine Jelenje.

Marčelja dodaje kako su to sve preduvjeti za daljnji razvoj cikloturizma na području Općine Jelenje i polazišne točke za naše Grobničke Alpe i za nadaleko poznati Hahlić, a korist će imati i lokalno stanovništvo koji ovaj prijelaz koristi za odlazak na svoje posjede.

- Nakon građevinskih radova pristupit ćemo i daljnjim aktivnostima na ovom lokalitetu. Tako da je već u fazi pripreme i realizacije priključak za struju, dolazi javna rasvjeta. Također, uredit će se prostor kroz asfaltiranje ovog djela. Postavit će se i velike info karte za planinare i bicikliste, kao i klupice za odbor ili presvlačenje prilikom odlaska u prirodu, kazao je Marčelja.

Sve smo to i obećali našim sumještanima u programu pod nazivom Dokazana snaga Jelenja prema kojemu sada i radimo. Područje Rastočina tako će uskoro dobiti osam poboljšanja komunalne infrastrukture, koja će svakako biti vidljiva i ostati generacijama u nasljeđe: novi i širi most preko Zale, uređuje se tok Zale, nova parkirna mjesta, javna rasvjeta, uređenje polazišne točke za Hahlić, jumbo karta planinarskih staza s GPS navigacijom, jumbo karta biciklističkih staza s GPS navigacijom, klupice i koševi za smeće, poručuju iz Općine Jelenje.

 

Video: https://youtu.be/8BRybSFc43Y

Error in function saveImage: Could not save the output file '/home/jelenjeh/arhiva.jelenje.hr/cache/04_images_fotogalerija_2021-07-23_Vrtić-prosirenje_thumb_medium667_445.JPG' as a jpeg.

Error in function saveImage: Could not save the output file '/home/jelenjeh/arhiva.jelenje.hr/cache/05(2)_images_fotogalerija_2021-07-23_Vrtić-prosirenje_thumb_medium667_445.JPG' as a jpeg.

Error in function saveImage: Could not save the output file '/home/jelenjeh/arhiva.jelenje.hr/cache/07_images_fotogalerija_2021-07-23_Vrtić-prosirenje_thumb_medium667_445.JPG' as a jpeg.

Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.