Navigacija

Glavni meni

27
Ned, Stu
0 Novih vijesti

Uspješni jelenjski sportaši na prijemu kod načelnika

Zahvala za promicanje bavljenja sportom u Općini Jelenje

Sport
Tipografija

Jelenjski načelnik Robert Marčelja primio je svoje sumještane, mlade sportaše, u Općinskoj vijećnici te im uručio prigodne zahvalnice za sportske uspjehe i promociju Općine Jelenje u svijetu sporta.

Na svečanom prijemu kod načelnika, za zaslužene sportske uspjehe i ostvarene rezultate, bili su Petar Perušić i Ivan Kovač, redom izvrsni mladi sportaši, svaki u svojoj kategoriji.

- Ponosni smo na uspjeh svakog našeg sumještanina, a pogotovo kad se radi o sportašima, jer su oni izvrsni promotori našeg zavičaja. Petru i Ivanu čestitam na odličnim rezultatima, koji su plod višegodišnjeg marljivog rada. Mogu najaviti da smo osigurali sredstva za mlade sportaše, pa ćemo uskoro raspisati i natječaj u vidu sportskih nagrada za sportaše, kazao je Marčelja, dodajući da će se izgradnjom sportske dvorane, koja je u tijeku, u Dražicama konačno stvoriti pravi preduvjeti za razvoj sporta.

Podsjetimo, Petar Perušić, naš mladi Dražičanin, član je trkačko skijaškog kluba Rijeka-Čavle već nekoliko godina gdje marljivo trenira pod paskom trenera Marijana Štimca. Zahvaljujući marljivom radu i stručnom vodstvu, iza sebe ima vrlo uspješnu sportsku karijeru i već nekoliko sezona postiže izvrsne rezultate. Ove godine Perušić se ponovo proglašen najboljim, kao skijaš-trkač u Hrvatskoj, u kategoriji mlađi juniori. Budući da je prvak Hrvatske u nekoliko kategorija i pobjednik u skijaškom kupu “Hrvatski pokal”,te je ostvario dobre rezultate na međunarodnoj sceni, Skijaški savez Primorsko goranske županije izabrao ga je za najperspektivnijeg mladog skijaša-trkača, a uspjeh je prepoznala i Općina Jelenje. Uz sve navedeno, Perušić je radi svojih uspjeha postao član mlade hrvatske nordijske reprezentacije i od njega se očekuje daljnji napredak i uspješno sudjelovanje na međunarodnim natjecanjima.

Uz Perušića, zavidne sportske rezultate postigao je također još jedan Dražičanin. Radi se talentiranom sportašu Ivanu Kovaču koji je član Atletskog kluba Grobnik. Kovač je izvrstan u disciplini bacanja kugle te je prvak države u dvorani te prvak države na otvorenom u kategoriji kadeta za ovu godinu. Također, Kovač je daroviti sportaš 6. kategorije prema Hrvatskom Olimpijskom odboru.


Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.