Navigacija

Glavni meni

12
Sri, Lip
0 Novih vijesti

Proračun za 2022. iznosi 22,3 milijuna kuna

Usvojen najvažniji dokument za poslovanje u idućoj godini...

Općinska uprava
Tipografija

Općinsko vijeće Jelenje većinom je glasova, usvojilo proračun za 2022. godinu u iznosu od 22.386.670 kuna, s projekcijama za 2023. godinu od 20.776.296 kuna te 2024. godinu u iznosu od 16.024.296 kuna. Nastavlja se sa projektima obećanim sumještanima u programu Dokazana snaga Jelenja.

Kako je u obrazloženju odluke kazao načelnik Općine Jelenje Robert Marčelja, na prihodnoj strani najvažniju stavku čine prihodi od poreza koji se planiraju u iznosu od 9,9 milijuna kuna i to na bazi devetomjesečne realizacije iz 2021. godine, što je rezultat ne samo povećanih prihoda od poreza na dohodak, već i prihoda na imovinu.

Prihodi od pomoći iz drugih proračuna uveliko utječu na visinu općinskog proračuna i realizaciju budućih projekata. Rashodovna strana proračuna usmjerena je na provođenje kapitalnih i tekućih projekata te aktivnosti unutar pojedinih programa, vodeći računa o izvorima financiranja, likvidnosti, stabilnosti te osiguranju odgovarajućeg životnog standarda za žitelje Općine Jelenje.

U strukturi rashoda poslovanja za 2022. godinu na svim pozicijama planira se realno moguće ostvarenje u odnosu na procjenu ostvarenja u 2021. godini. Ovdje želim istaknuti da se na pozicijama koji su od najvećeg interesa za naše mještane, predškolski odgoj, zdravstvo, socijalni program, socijalna skrb zadržao isti nivo standarda koji je planiran i u ovoj godini, a potpore projektima i aktivnostima udruga u oblasti sporta i vjerske zajednice su čak i povećane i to na ime kapitalnih projekata, kazao je Marčelja.

Dodao je kako su ostale potpore vraćene na nivo prije smanjenja zbog izostanka njihovih aktivnosti uzrokovanih epidemijom korona virusa.


Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.