Navigacija

Glavni meni

12
Sri, Lip
0 Novih vijesti

Poziv na radionicu: Potpora mladim poljoprivrednicima i Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava

Općinska uprava
Tipografija

U nastavku vam dostavljamo Poziv na radionicu „Najava natječaja za provedbu tipa operacije 6.1.1. – Potpora mladim poljoprivrednicima i 6.3.1. Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava“.

TEMA 1

Najava natječaja za provedbu za tip operacije 6.3.1. “Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava” čija je svrha pomoći malim poljoprivrednim gospodarstvima u njihovu prijelazu na tržišno orijentiranu proizvodnju, održivom razvoju, uključenje članova gospodarstva u rad na poljoprivrednom gospodarstvu i zaradu dovoljno prihoda za dostojanstven život za ostanak na ruralnom području čime se pridonosi smanjenju nezaposlenosti na ruralnom području.

Visina potpore je 15000,00 € u protuvrijednosti HRK


TEMA 2

Najava natječaja za provedbu za tip operacije 6.1.1. “Potpora mladim poljoprivrednicima”  na koji se mogu prijaviti mladi poljoprivrednici koji posjeduju odgovarajuća stručna znanja i vještine, a planiraju financirati mnogobrojne aktivnosti kao npr. kupnja poljoprivredne mehanizacije, strojeva i opreme, kupnja domaćih životinja, višegodišnjeg bilja, sjemena i sadnog materijala višegodišnjeg bilja, kupnja, građenje ili opremanje zatvorenih i zaštićenih prostora i objekata, podizanje novih i restrukturiranje postojećih višegodišnjih nasada i dr.

Visina potpore je 20.000,00€ ili 50.000,00 € u protuvrijednosti HRK

Kroz teme će se obraditi slijedeća poglavlja:

  • Predmet natječaja
  • Uvjeti prihvatljivosti korisnika
  • Uvjeti prihvatljivosti aktivnosti
  • Prihvatljivi sektori
  • Broj projekata po korisniku
  • Potrebna dokumentacija
  • Kriteriji odabira
  • Način podnošenja zahtjeva za potporu
  • Pitanja i odgovori

Predavač Teme 1. i 2.: Miro Kasipović, dipl. ing. tehnologije KAM CONSULTING Rijeka


RADIONICA ĆE SE ODRŽATI :

Krajem 9. ili početkom 10. mjeseca u prostorijama  Centra za poljoprivredu i ruralni razvoj Primorsko-goranske županije, Ravna Gora, Stara Sušica, Karolinska cesta 87, ili na Vašem području ukoliko bude dovoljno prijavitelja.

Molimo da Vaš interes za sudjelovanje na radionicama potvrdite na email: grbac@hi.ht.hr ili mob 099 80 50 113, najkasnije do 15.9.2021.god. kako bi mogli planirati prostor i broj grupa prema broju sudionika.


Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.