Navigacija

Glavni meni

30
Pon, Sij
0 Novih vijesti

Započela školska godina: Prva generacija prvašića u novoj školi i dvorani

Školska idila na području našeg Jelenja

Kultura i tradicija
Tipografija

U ponedjeljak, 6. rujna 2021. započela je nova školska godina. Ove godine upisana su dva razredna odjeljenja prvašića. Ukupno 34 mališana prvi puta je krenulo u školu. Posebna je to generacija. Naime, ovogodišnji prvašići prvi su koji u potpunosti pohađaju nastavu u novoj školi i dvorani. Tradicionalno je upriličen svečani prijem, sukladno epidemiološkim preporukama.

Djecu i roditelje pozdravila je ravnateljica OŠ Jelenje-Dražice Dajana Paškvan-Žeželj i načelnik Općine Jelenje Robert Marčelja. Općina Jelenje uručila je poklon-bon u iznosu od 400 kuna svakom prvašiću.

- Ovo je prvi puta, nakon godinu i pol dana, da su roditelji prisutni na početku školske godine. Drago mi j da su s nama i polaznici drugog razreda koji su svima nama spremili lijepu priredbu i doček, kako bi prvi dan u školi ostao u lijepom sjećanju. U ime cijelog kolektiva želi vam srdačnu dobrodošlicu. Imamo privilegiju imati takve uvijete za rad. Djeca se zaista u našoj školi mogu osjećati ugodno i sigurno – kazala je Dajana Paškvan-Žeželj.

Nastava za sve učenika organizirana je u jednoj, jutarnjoj smjeni.

- Drago mi je da ova školska godina počinje uživo. S nama su dvije interesantne generacije. Prvašići su prva generacija koja je krenula od početka pohađati nastavu u novoj školi i dvorani u Dražicama, a drugašići, koji su zajedno s učiteljicama spremili priredbu, su prva generacija koja je imala premjeru vidjeti i osjetiti prostor, ali samo zadnja dva mjeseca u prošloj školskoj godini, kazao je Robert Marčelja, dodajući kako će svi objekti koji se rade na području našeg jelenja služit generacijama, a upravo im dječji smijeh i veselje daje puninu i potrebitu energiju jer, prazne zgrade bez ljudi nemaju smisla.

Pogledajte fotogaleriju prvog dana u školi u Dražicama...


Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.