Navigacija

Glavni meni

12
Sri, Lip
0 Novih vijesti

Error in function saveImage: Could not save the output file '/home/jelenjeh/arhiva.jelenje.hr/cache/novi_list_sv_sjednica_2017_images_Novosti_iz_medija_thumb_medium667_445.jpg' as a jpeg.

Novi list: Do kraja godine stiže dozvola za dogradnju škole u Dražicama

Građevinska dozvola za dogradnju osnovne škole u Dražicama očekuje se do kraja ove godine

Iz medija
Tipografija

Građevinska dozvola za dogradnju škole očekuje se do kraja ove godine, a uz pomoć Županije taj bi projekt mogao biti okončan za dvije godine, rekao je načelnik Općine Jelenje Robert Marčelja.

Osobno sam uz svoje najbliže suradnike i prijatelje godinama razmišljao o budućnosti našeg kraja. Iz svega toga, u suradnji s mještanima osmislili smo program i dali viziju razvitka našeg zavičaja. Zaista smo, bez preuveličavanja, zasukali rukave i krenuli raditi ozbiljan posao. Prije svega, konkretno mislim na komunalne radove i infrastrukturu, dio sveukupnog programa koji svakako poboljšava životni standard i ugodnost življenja za sve mještane Općine Jelenje. Ovih dana smo uz pomoć KD Vodovod i kanalizacije krenuli graditi vodovod u dužini od 395 metara s tri nadzemna hidranta na lokalitetu Lopača-Linčetovo. Radovi na ovom projektu trajat će gotovo 100 dana. Ti radovi omogućeni su zahvaljujući spomenutom komunalnom društvu te programu europskih fondova, a kompletna investicija vrijedna je 1,5 milijuna kuna, kazao je to na načelnik Općine Jelenje Robert Marčelja na sinoćnjoj svečanoj sjednici Općinskog vijeća Jelenja, održanoj u Domu kulture u Dražicama u povodu blagdana sv. Mihovila, zaštitnika istoimene jelenjske župe i Dana Općine Jelenje.


Pomoć udrugama

– Moja osobna razmišljanja nastojim primijeniti u svim projektima, pa se tako građevinska dozvola za dogradnju osnovne škole u Dražicama očekuje do kraja ove godine. Na taj ćemo način, a uz pomoć Primorsko-goranske županije kroz dvije godine ostvariti najveći kapitalni projekt o kojemu maštaju generacije mještana Općine Jelenje. Uštede koje su napravljene u periodu od našeg preuzimanja vlasti ni u kakvoj mjeri nisu poremetile funkcioniranje naše administracije. Pomažemo udrugama kroz zajedničke razgovore i nastojimo udovoljiti njihovim zahtjevima. Želja Općine Jelenje je omogućiti provođenje programa svih naših udruga sukladno našim financijskim mogućnostima, istaknuo je Marčelja.

Svečana sjednica započela je projekcijom kratkog filma u kojem je aktualna vlast predstavila javnosti napravljene i projekte koji su planirani. Između ostalih, predstavljen je novi proizvodi pogon tvrtke TTO Termotechnik, koja je investicijom od 21,3 milijuna kuna poboljšala proizvodnju, povećala broj zaposelnih i izvor prihoda.

Također, predstavljena su i nova komunalna ulaganja, među kojima asfaltiranje cesta i uređenje zelenih površina, u svrhu povećanja sigurnosti djece Općina je postavila svjetleću prometnu signalizaciju na cesti kod osnovne škole u Jelenju, uvedena je i nova autobusna linija u mjestu Molnari, a Općina je i ove godine osigurala dokup za besplatne udžbenike za sve školarce te će uskoro dodijeliti i školske stipendije.

Dom na Hahliću
Planinarski dom Hahlić nakon gotovo četiri godine zapostavljanja dobio je novo ruho. Suradnjom planinara i Općine Jelenje završeni su komunalni radovi i popravci, koji su omogućili da Planinarski dom Hahlić pripremljen dočeka jesen i zimu. Rječina je u ljetnim mjesecima poznata i kao lokalno kupalište, pa će, kako je istaknuto u filmu, u Lukežima uskoro niknuti nova plaža s pripadajućim sadržajima. Općina Jelenje je na temelju natječaja produžila ugovore sa svim postojećim zakupcima te dovela i neke nove. U planu je uređenje novih sportskih igrališta u centru Dražica i obnova dječjih parkova, a već se ubrzano radi na projektu i realizaciji trgovine u Podkilavcu, dok će ambulanta u Dražicama dobiti nov izgled i funkcionalnost.


Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.